Parhaat ilmaiset fontit

Haluatko nostaa esitystesi ilmettä täysin uudelle tasolle? Olen kerännyt avuksesi oman fonttikirjastoni, jolla sinäkin voit päästä uusien presentaatioittesi avulla huipulle.

Fonttikirjasto

Ihmisillä on erilaisia fiksaatioita, minulla ne ovat olleet viime vuodet väkevä visuaalisuus ja helvetin hyvät fontit.  Lataa nämä fontit fonttikirjastoosi ja olet jo askeleen muita edellä.

Jo se, että sinulla on ylipäänsä mahdollisuus vaihtaa johonkin tuoreempaan fonttiin työkoneellasi on mielestäni inspiroivaa. Suosittelen siis tekemään duunin etukäteen ja rakentamaan fonttikirjastosi jo tänään.

Tässä Ilmaiset fonttikirjastot, joita itse käytän:

https://www.fontsquirrel.com/

http://www.dafont.com/

https://fonts.google.com/

http://www.1001fonts.com/

http://typ.io/

https://www.myfonts.com/

https://www.fonts.com/

Mikäli et halua viettää iltoja ja viikonloppujasi fonttien parissa, niin lataa täältä alkuun vaikkapa nämä 100 parasta ilmaista fonttia.

Viimeinen ja kovin vinkki: Google.

Jos törmäät johonkin hyvään fonttiin, kaiva se Googlen hakusanoilla [(fontin nimi) download free font]. Mikäli fontti on ilmainen, löytyy se varmuudella pienen etsinnän jälkeen jostain palvelusta.  Itse en ole koskaan maksanut fonteista, eikä mielestäni tällä tasolla tarvitsekaan.

Verkko on riittävän täynnä kauniita ja puhuttelevia fontteja. On eri asia sitten kun lähdetään rakentamaan isomman yrityksen ilmettä brändikäsikirjan laajuudessa.

Liika kikkailu on lyhytnäköistä

Presentaatioissa on hyvä valita aina yksi pääfontti otsikointiin sekä apufontti leipätekstiin ja alaotsikointiin. Pääfontin tulisi olla väkevä, pysäyttävä ja ilmeikäs. Apufontin ominaisuuksia luonnollisesti ovat neutraalisuus, ilmeettömyys ja helppolukuisuus. Älä siis tee esityksestäsi tilkkutäkkiä. Tässä kohtaa vähemmän on enemmän.

Bonuksena tässä vielä omat kaikkien aikojen Top10 lempparifonttiani, joiden voimalla on menty heittämällä SlideSharen piikkipaikoille.

Käsittelen fonttien varsinaista käyttöä sekä esiintymisen ja presentaation anatomiaa myöhemmissä julkaisussa.

Visuaalisuudesta ja ilmaisista kuvapankeista voit lukea lisää täältä.

Jarkko Sjöman
@j_sjoman
LinkedIn