Henkilöbrändäys 2017

Henkilöbrändi digitaalisessa ympäristössä rakentuu pienistä minuuden paloista ja yleensä se pitää rakentaa täysin itse. Usein tämä rakennusprosessi pelottaa ymmärrettävästi ketä tahansa aloittelijaa. Sosiaalinen pääoma, verkostot ja oma äänensävy löytyvät vasta useiden harjoituskertojen kautta. Ilman oman kehittymisen havainnointia mitään tekemistä ei voi korjata. Siksi tarvitaan alle tekemistä ja rohkeutta kokeilla. Henkilöbrändiä kun ei kukaan voi koulutusten kautta annettuna kaataa sinulle korvasta sisään.

Ymmärrys digitaalisen viestinnän voimasta yritysjohdossa kasvaa koko ajan, varsinkin kun on nähtävissä konkreettisia tuloksia. Työntekijälähettilyysohjelmia on rakennettu viime vuodet ja yritykset ovat kiinnostumassa niiden voimasta. Viestintäprosessin johtaminen ja mittaaminen ovat yrityksissä seuraava askel ammattimaisen digitaalisen viestinnän kokonaisuudessa. Täysin järjestelmällistä yritystason yksilöistä lähtevää viestinnän vaikutusten mittaamista ei vielä monikaan toteuta, mutta näemme kuitenkin mahdollisuuden mikä työntekijöissä piilee. Siinä vaiheessa kun asiantuntijan verkoston voima yksilötasolla saavuttaa markkina-arvonsa, siitä tulee oikeasti kilpailutekijä yrityksille, se muuttaa rekrytointimarkkinan lopullisesti ja tulevaisuuden markkinointiviestintä saa uudet kasvot.

Enemmän rakkautta

Työntekijälähettilyys tässä ajassa on monesti vielä hentoa lääppimistä ja harhailevaa kokeilua valjastaa henkilöstö osaksi markkinoinnin koneistoa. Yritämme saada koulutuksin henkilöstöä spämmäämään ulkoistettujen toimistojen tuottamaa keskinkertaista ja puhuttelematonta sisältöä, johon työntekijä ei itse millään tavoin sitoudu. Tämä johtuu siitä, että ahneuksissamme oikaisemme ja unohdamme perusasiat voittavan yrityskulttuurin rakentamisessa.

Tärkeintä olisi saada ensin yksittäinen työntekijä rakastamaan omaa työtään, yritystään ja asiakkaitaan. Tämän jälkeen voimme vasta puhua varsinaisesta lähettilyydestä digitaalisissa kanavissa. Tavallaan näiden lähettilyysohjelmien kautta saavutetut ihmismassat ovat toki numeerisesti isoja, mutta onko tämä sittenkään se sosiaalisen median juttu? Emme kuitenkaan itsekään halua enää tarjousjauhelihaspämmäystä, koska keskeyttävän markkinoinnin aika loppui kauan sitten. Aika on palvelevien sisältöjen ja inhimillisten kohtaamisten.

Tulevaisuuden asiantuntijatyön taidot

Jos minulta kysytään mitä aivan ensimmäiseksi pitäisi tehdä, niin yrityksen pitäisi tunnistaa sen johto ja avainasiantuntijat, joiden läsnäolo digitaalisissa kanavissa olisi edes kriittisellä tasolla merkitsevää. Nämä avainhenkilöt pitäisi ajaa kädestä pitäen lempeästi nurkkaan ja vuoteen 2017.

Tulevaisuuden työhaastatteluissa tullaan jatkossa väistämättä kysymään digitaalisista viestintätaidoista, kykyä tuottaa sisältöä ja omien verkostojen kokoa. Tästä syystä asiantuntijatyön muutos pitäisi ymmärtää, olet sitten yritysjohtaja, korkeakouluopiskelija tai työnhakija. Edistyksellisemmät yritykset vievät asiantuntijan näkyvyyden ja sisällöntuotannon prosessin aina kehityskeskusteluihin asti. Ja tätä kaikkea vieläpä mitataan ja seurataan avoimesti.

Yksilön kannalta tämä nähtävissä oleva tulevaisuuden työn murros on kovin positiivinen ja sisältää pelkkiä mahdollisuuksia, mutta se vaatii uusien taitojen opettelua. Vain sinä omistat digitaalisen taseesi ja vain sinä vastaat osaamisestasi ja verkostoistasi. Mahdollisuutesi on nimittäin se, että henkilöiden on tutkitusti paljon helpompaa rakentaa uskottavaa ja luontevaa digitaalista brändiä kuin yritysten ja logojen.

Kupla nimeltä Twitter

Olen ollut Twitterissä helmikuusta 2009 lähtien. Twitter on nykyään itselle se tärkein ja rakkain kaikista sosiaalisen median kanavista ja koen olevani siellä aidoimmillani. Vaikka suomalaisessa kentässä Twitter on oma pieni söpö kuplansa, niin silti se ystävyyksien ja kontaktien määrä, mitä yhdestä kanavasta voi saada, on jotain sellaista mitä on mahdotonta edes kuvata. Jokaiselle on kuitenkin olemassa omat mieltymyksensä kanavien suhteen ja lopulta merkitsevintä on aina tunnistaa omien kohderyhmien sijainti.

Jos peilaan itseäni valmennettaviini, koen olevani vieläkin hyvin keskeneräinen, mutta osatavoitteista voi silti olla joskus tyytyväinen. Tavoitan yhdellä kanavalla (Twitter) reilusti yli miljoona näyttökertaa kuukaudessa. Se on täysin määrätietoisen harjoittelun kautta saavutettu tulos, jonka oppeja ja kokemuksia haluan jakaa ja antaa muillekin.

henkilobrandays-jarkko-sjoman-twitter

(analytics.twitter.com)

Asiantuntijasta media

Uskon silti monikanavaiseen läsnäoloon ja vuorovaikutukseen eikä pelkästään yhdellä kanavalla rakenneta ammattimaista digitaalista läsnäoloa verkkoon. Näkemykseni mukaan asiantuntijasta kasvaa määrätietoisella tekemisellä ajan saatossa monikanavainen media ja hän osaa jatkossa kohdata asiakkaan sekä kasvokkain että digitaalisesti.

Oma intohimoni on aina ollut auttaa ihmisiä eteenpäin. Olenkin saanut tehdä töitä upeiden ja intohimoisten yksilöiden parissa. Kun motivoituneelle ihmiselle istutetaan päähän ajatus asiantuntijatyön tulevaisuudesta, ostokäyttäytymisen muutoksesta ja erilaisesta tavasta tehdä työtä, ovat tuloksetkin merkitseviä.

Siksi jaksan kiinnostua kaikesta uudesta ja auttaa juuri yksilöitä eteenpäin uusiin menestystarinoihin. Tulevaisuus on persoonallisesti ja digitaalisesti viestivien yksilöiden, jotka myös välittävät työstään, yrityksestään ja asiakkaistaan. Sitä on niin kutsuttu henkilöbrändäys vuonna 2017.

Share and remember to care.

Jarkko Sjöman

2 comments

  • Sen verran oli mielenkiintoista, että pitää lukea (ainakin) toiseen kertaan ja sulatella oikein kunnolla. Sulattelun jälkeen pitänee alkaa rakentanaan omaa digibrändiä.

    Kiitos Jarkko!

    • Kiitos Petri kommentistasi! Pienellä sulattelulla eteenpäin. Tsemppiä rakennustyöhön!

Submit a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *