Digitaalinen identiteetti ja tulevaisuuden työmarkkina

Tehtävänanto:

Ihmiset ovat ”koulutusputki – urapolkuajattelun” uhreja. He eivät osaa ajatella potentiaaliaan ja osaamistaan, vaan keskittyvät tutkintoon liittyviin odotuksiin. Usein ihmiset miettivät pitkiä urapolkuja ja pätevyyttä ennen osaamista, olemme muutoksessa, jossa tästä ajattelusta on pystyttävä luopumaan mahdollisimman nopeasti.

Meidän on herätettävä suomalaisen työväen itsekunnioitus, autettava heitä unohtamaan opintopisteiden oikeuttama pätevyys, jotta he voivat tutkia todellista osaamistaan, intohimojaan ja potentiaaliaan perinteisten työroolien ja siilojen yläpuolelta.

Osallistuin Aava&Bangin fasilitoimaan ja Sitran tarjoamaan workshopiin tällä tehtävänannolla. Aihe on itselleni todella lähellä intohimojani ja siksi menin paikalle intoa piukassa kuin ilmapallo.

Me suomalaiset olemme tutkintouskovaisia. Tähän syyllistyvät niin työnantajat kuin työntekijät. Uskomme ja tuudittaudumme muodollisen pätevyyden tuomaan voimaan kun samaan aikaan pitäisi puhua osaamisen ajantasaisuudesta ja sen päivittämisestä. Osaamisemme vanhenee tässä ajassa kiihtyvällä vauhdilla joka päivä. Lisäksi asiantuntijatyöhön on tullut sellaisia vaatimuksia ja elementtejä, että ajattelutapa työn tekemisestä ja työsuoritteiden vaihdannasta pitäisi räjäyttää.

Tulevaisuudessa nykymuotoisia ansioluetteloita ei enää tarvita.

Työn vaihdannan markkinat ovat muuttuneet. Järjestelmien merkitys pienenee ja avoimet markkinat hoitavat jatkossa vaihdannan kohtaamiset. Tulevaisuudessa nykymuotoisia ansioluetteloita ei enää tarvita eikä tunnisteta. Miten sinä valmistaudut tähän muutokseen ja asetutut itse markkinoille oman osaamisesi kanssa? Yksilön motivaatio tuoda oma piilo-osaamisensa esiin ja sen intohimoinen viestintä ratkaisevat hyvin paljon.

Taloustieteessä puhutaan täydellisen kilpailun markkinasta. Täydellisen kilpailun markkinassa kaikki informaatio on saatavissa ja kaikkien käsillä. Olemme työmarkkinoillakin menossa koko ajan avoimempaan ja avoimempaan suuntaan tarjolla olevien osaajien informaation suhteen. Maailma on entistä enemmän läpinäkyvä ja on yksilön valinta onko hän osaamisensa kanssa ajatuksellisesti sulki vai auki ja markkinoilla. Uskon itse, että on täysin valintakysymys missä mielentilassa maailmaa ja markkinaa katselee.

Olen puhunut vuosia henkilöbrändäyksen merkityksestä, digitaalisen identiteetin rakentamisesta, asiantuntijan löydettävyydestä, osaamisen markkinoinnista ja uuden avoimen ajan johtajuuden vaatimuksista. Näitä kaikkia yhdistää mielentila. Sellaiset asiantuntijat tai johtajat, joille olen saanut menestyksekkäästi istutettua ajatuksen uudenlaisista tarpeista tulevaisuuden työelämässä tuskin katuvat, että ovat muuttaneet oman mielentilansa. Voit kysyä asiasta vaikka Ernolta tai Pasilta.

Mitä jos vain unohtaisimme perinteiset ansioluettelot, järjestelmien kankeuden, vanhan tapamme ajatella työn vaihdannasta ja alkaisimme markkinoimaan osaamistamme sekä kantamaan itse siitä huolta? Yksilö on vastuussa mielentilastaan, eivät työnantajamarkkinat.

Maailma on avoin. Ole sinäkin.

”How dare you settle for less when the world has made it so easy for you to be remarkable?”
– Seth Godin

Submit a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *