Valokuvaus ja visuaalisuus ovat olleet digitaalisen viestinnän nousevia kulmakiviä viime vuodet. Ikäväksemme presentaatiomme ja internetti ovat silti vielä täynnä kamalaa visuaalisuutta, joka ei puhuttele.
Olemme käyneet kuitenkin digitaalisen viestinnän matkaa jo sen verran, että ymmärrämme visuaalisen karisman ja puhuttelevien kuvien merkityksen.
Jokaisen bloggarin, asiantuntijakirjoittajan tai ammatikseen esiintyvän pitääkin kiinnittää huomiota puhuttelevan sanoman lisäksi myös katsojan visuaaliseen kokemukseen.
Onneksemme markkinoille on noussut haastajiksi hienoja ilmaisia kuvapankkeja, joiden avulla kuka tahansa meistä voi vahvistaa omaa viestiään moninkertaiseksi.
Hyvät kansikuvat ja hengästyttävät presentaatiokalvot toimivat eräänlaisina pysäyttäjinä ja kiusaajina aikamme hurjassa informaatiovirrassa. Ne luovat tunnistettavuutta ja rakentavat sinun tai yrityksesi brändiä. Väkevä visuaalisuus on sisältöjesi järein ase. Oli sanottavaa tai ei.
Mieti siis aina mikä on kuvan tarina ja miten se nivoutuu sisältöösi. Mitä haluat kertoa kuvallasi. Tutki myös mitä tunteita kuva sinussa itsessäsi herättää.
Koska on meidän kaikkien etu, että digitaalinen kuplamme kukkii vahvasti puhuttelevaa visuaalisuutta, presentaatiomme syttyvät elämään ja vahvistavat viestiämme, tahdonkin antaa sinulle vapaaseen käyttöön omia käyttämiäni kuvalähteitäni.
Kaiva kauneutta ja rakastu lahjakkaiden kuvaajien materiaaleihin. Käytä näitä esiintyessä, bloggaillessa tai rakentaessasi jotain todella puhuttelevaa sanomaa.
Kuvapankit ovat vapaasti käytettävissä ja käyttöoikeudet ovat ”do whatever you want” -tasolla, joten myös kaupalliseen tarkoitukseen soveltuvia. Mad respect.
Tässä oma Top10 ilmaista kuvapankkia, joita itse käytän:
- Unsplash
Rakastuin Unsplashiin toista vuotta sitten. Erittäin kiva indie-tunnelma ja todella tykkejä kuvia. Käyttöliittymästä ja -kokemuksesta tulee jopa Ello mieleen! Kuvat ovat silti todella laadukkaita ja pysäyttäviä. Hakutoiminnallisuudesta vähän miinusta, mutta laatu kompensoi. Etsivä löytää. - Stocksnap.io
Hyvin kattava ja löytyy visuaalisuutta vähän joka lähtöön. Yleinen, ei säväyttävä, mutta todella hyvä. Joku tykkää varmasti. - Life of Pix
Monipuolinen ja paljon geneerisempi. Lähempänä perinteisiä kuvapankkeja, mutta silti aivan huippukamaa, vapaasti. - Death to Stockphoto
Todella inspiroivaa visuaalisuutta, voit tilata sähköpostiisi kuukausittaisen annoksen, ilmaiseksi. Varo riippuvuutta. - Gratisography
Vähän erilaista ja hyvin puhuttelevaa kuvitusta. Näissä on yritystä! Sopii tietynlaisiin tyyleihin, ei kaikkiin, mutta jonnekin. Jopa viihdyttävyys läsnä. - Picjumbo
Monipuolisuus on vahvuus, ei niin kauhean säväyttävä, mutta löytyy paljon luokkia ja materiaalia erilaisilla hakutoiminnolla. Teille, jotka ette tykkää vetää reunalla. - New Old Stock
Joskus on vaihtelun vuoksi kiva käyttää mustavalkoisia ja historiallisia kuvia. Tämä on erittäin oiva lähde värittää esimerkiksi presentaatiotasi vanhoilla kuvilla. Tykkään omalla tavalla kovasti. - Jay Mantri
Kaverilla on persoonallinen ote kameraan. Hyvää ja puhuttelevaa materiaalia, varsinkin esityksiin. - Freestocks
Ei niin taiteellista, mutta hyvin käyttökelpoista kuvamateriaalia. Ne on ilmaisia, ei sovi valittaa! - IM Free
Hyvin jäsenneltyjä luokkia mistä voit hakea kuvitusta. Täältäkin voit löytää sen yhden helmen, joka toimii blogisi tai twiittisi coverina.
Olen iloinen mikäli sait tästä jotain ja inspiroiduit kehittämään omaa visuaalista karismaasi.
Niin ja hei, keväällä meiltä Katleenan kanssa pukkaa vielä kirjaa, jossa lisää ja tarkemmin presentaatioista ja visuaalisesta karismasta. ”Lisää otsikko napsauttamalla”
Moi! Kiitos hyvistä vinkeistä. Itse olen tykännyt Pixabaysta, kun tarvitsen vektoria tai muuta kuvitusta. Täysresolla olevia kuvia saa kun kirjautuu sisään esim. Facebookin tunnareilla.
– Niklas / Isberg Design
Eipä kestä, ilo oli puolellani! Pixabay on myös hyvä, näitä on useita muitakin. Nostin omia lemppareitani nyt vain tarjolle. – Jarkko
Kiitos Jarkko! Jokainen meistä tarvitsee kuvituskuvia ja uusia ideoita.
Eipä kestä! Ja olen täysin samaa mieltä.
Hei,
Ok, on olemassa ilmaisia kuvapankkeja. Mutta miksi toisen tekemää sisältöä pitäisi voida saada käyttää ilmaiseksi? Fiksu viestijä korvaa käytön tekijälle. Emme varmaan saa kirjaasikin ilmaiseksi luettavaksi?
Käytämme päivittäin toisten luomia sisältöjä ilmaiseksi. Valokuvauksessa on kysymys isona kuvana varmasti disruptiivisesta toiminnasta, jossa antamisen strategia johtaa todennäköisesti isompaan ja parempaan kivaan. Ehkä nämä toimivat jopa portfoliona ja taidonnäytteenä. Mitä kirjaamme tulee, hinta päätetään yhdessä kustantajan kanssa, mutta pala siitä, jonka juuri nautit, oli ilmainen.
Kiitos 🙂 Sharing = caring = marketing (joka toimii..)
Yks hyödyllisimpiä bookmarkkeja mun selaimessa 😉
Kiitos, Jarkko! Itse olen tähän mennessä käyttänyt bloggissani aina omia kuviani, mutta juuri nyt tuli tarve kuvapankkikuvalle ja löysin listasi. Loistavia suosituksia!