Spämmitalous

Asiantuntijablogeja siellä sun täällä. Ei sitä enää tiedä mitkä ja kenen jutut pitäisi lukea. Tauhkaa ja huomiotaloutta joka puolella. Kirjoituksia, joissa ei sanota yhtään mitään. Pitäisi kai itsekin kirjoittaa jotain työpäivän jälkeen, lähinnä öisin.

Olen lopen kyllästynyt tähän huomiohakuisuuden tuomaan kilpajuoksuun. Sitä ammattilaisena näkee, että olemme kuitenkin vasta hiipivässä alussa. Tuhannet asiantuntijat ovat vielä vailla kädestä pitäen -koulutusta miten rakennan henkilöbrändini verkkoon. Mielipidejohtajan ja some-eläimen tasolle on vielä matkaa, mutta voin kertoa, sinne on tulijoita.

Kohtasin juuri ensimmäistä kertaa kasvokkain digitaalisen ystäväni, Jannen. Olimme ystävystyneet Twitterissä vuosia sitten, jutelleet ja jakaneet arvomaailmaamme, persoonamme. Oli kuin olisin kohdannut vanhan ystävän ensimmäistä kertaa. Tätä on digitaalinen ympäristö ja verkostoituminen parhaimmillaan. Voi kunpa voisin siirtää saman tunteen valmennuksissani koulutettaville.

Puhuimme Jannen kanssa pitkään siitä, miten digitaalisen persoonan vastaavuus ja todellisen minän kohtaavuus reaalielämässä on tärkeätä. Oli upeata huomata, että kokemamme persoonat olivat samoja, sekä digitaalisesti että oikeassa elämässä. Keskustelimme myös digitalisaation asteesta, missä tällä hetkellä mennään käyrällä. Mielestäni olemme vasta opettelemassa, vaikka tästä digitaalisesta kuplastani maailmaa katselenkin.

B2B-kenttä alkaa hiljalleen myöntymään, että on tässä somessa jokin pointtinsa. Pelkkää yrityssisältöä ahtopaineella jakavia ja sormeensa nojaavia profiileja on ilmaantunut markkinoille. Ei ole helppoa erottua kaikessa tässä hälyssä. Jaksan silti uskoa, että vuorovaikutuksella, laadulla ja ihmisyydellä on vielä mahdollisuutensa. Se, että jotain ajetaan järkevään käytäntöön, kestää vielä vuosia.

Aikoinaan TV-mainokset keskeyttivät huomiomme ja seuraamamme sisällön, eivät enää.

Anna siis sisältöjen kukkia, puhutella muita ja resonoida sinua, sitä mitä sinä oikeasti olet. Älä koskaan vie muiden aikaa. Ei ensitreffeillekään kannata mennä hengitystä pidättämään, sitä kun ei jaksa kuukausia ilman happea.

Rakentamalla digitaalisia ystävyyksiä, kommunikoimalla ja kohtaamalla ihmisiä, myös livenä, muutamme maailmaa ja jaamme ajatuksia. Digitaalinen vuorovaikutus ei ole muuttanut mitään muuta kuin pelkästään tulokulmia.

Digitaalisen markkinoinnin alati päivittyvässä kokonaiskuvassani markkinoinnin automaatio on juuri nyt se puuttuva palanen mitä ainakin itse tarvitsen ja mistä innostun.

Markkinoinnin tässä ajassa pitää olla älykästä ja siinä pitää hyödyntää kohdennusta ja teknologiaa, ei spämmäystä. Haluaisin olla läsnä ja ihminen, myös digitaalisesti.

Anteeksi kun vein aikaasi ja spämmäsin. Halusin vain hetken huomiosi.

Korvaukseksi, voin tarjota sinulle helppolukuisen lyhyen oppimäärän markkinoinnin automaatiosta, josta itse olen niin suunnattoman innostunut. Saat e-kirjan tästä, ole hyvä.

Submit a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *