Digitaalisen myynnin pelikirja 2016

Sosiaalinen media, sellaisena kuin me sen jotakuinkin nyt tunnemme, on ollut täällä kohta kymmenen vuotta. Ihmiset ovat siihen jo tottuneet, ja se on osa yksityiselämää. Samanlaisesti sosiaalisen median tulisi olla luonteva osa myös työelämää.

Pöhinä, impressionit ja reachit eivät enää riitä yritysjohdolle – on pystyttävä näyttämään myös tulokset ja eurot. Ympäripyöreästä somekouluttamisesta on siirryttävä tekoihin ja tuloksiin. Palkat maksetaan euroissa, ei näyttökerroissa. Siksi digitaalisen myynnin hyödyntämisen pitää olla älykästä – tavoitteellista ja aidosti mitattavaa.

Palkat maksetaan euroissa, ei näyttökerroissa. 

Sisällöt ja markkinointi ovat digitaalisessa ajassa äärettömän tärkeitä, mutta menestyjät onnistuvat yhdistämään ne johdetusti ja mitattavasti myös moderniin viestintään ja tämän päivän markkinointiin. Jotta yritys saadaan käyttämään sisältöjä ja sosiaalista mediaa osana arkeaan, niin prosessit, osaaminen ja järjestelmät on oltava myös kohdallaan.

Mikä sitten tähän on ratkaisu? Itse kiinnostuin todella paljon teknologiasta sekä inbound-markkinoinnin ja markkinoinnin automaation mahdollisuuksista.

Aloitan tästä päivästä lähtien uuden työni digitaalisen myynnin parantamiseksi. Olen valtavan ihastunut teknologian tarjoamista mahdollisuuksista. Erityisesti minua kiehtoo data, teknologia ja markkinoinnin mitattavuus, niin että tulokset ja eurot ovat läpinäkyviä.

Kun itsellä on vilpitön halu auttaa yrityksiä ja ihmisiä myymään paremmin ja laadukkaammin digitaalisessa ympäristössä, pitää luoda kokonaisuus, jossa on ruutia.

Tässä on siis digitaalisen myynnin pelikirjani vuodelle 2016:

  • ihmiset (digitaalinen kyvykkyys, vaikuttajaviestintä, social selling)
  • sisällöt (sosiaalinen media, blogit, e-kirjat)
  • prosessi (digitaalisen myynnin ja viestinnän tavoitteellinen johtaminen)
  • teknologia (HubSpot, IBM Silverpop, Marketo)

Viime päivät olen saanut viettää valtakunnan kärkiasiantuntijoiden vierihoidossa ja suorastaan nauranut häpeissäni itselleni. Olen ollut niin kujalla kaikista teknologian tuomista mahdollisuuksista digitaalisen myynnin parantamiseksi! Huh huh, miksen ole tajunnut tätä aikaisemmin? No mutta, vielä ehtii. Palan halusta kertoa vielä näistä oivalluksistani myös sinulle.

Lupaan, että tästä tulee mielenkiintoista. Ja kyllä, se jokin minussa haluaa olla myös mukana piirtämässä jotain hienoa kasvutarinaa.

Terkkui Turust, nähään digis! Simmottis.

Ps. mikäli olet yhtä utelias kuin minä, mitä mahdollisuuksia teknologia voisi tarjota, lataa kirja tästä: Markkinoinnin automaatio 2.0

Submit a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *