Kun myynti digitalisoituu

Katsoin eilen YLEn erittäin laadukasta sarjaa nimeltään “8 myyttiä työstä”. Kyseisessä sarjassa selvitetään monesta tulokulmasta Maaretta Tukiaisen ja Alf Rehnin johdolla suomalaisia myyttejä työstä. Katsomassani jaksossa myyttinä oli tällä kertaa suomalaisten myyntitaidot ja väite oli: “Suomalainen ei osaa myydä”

Kyseinen jakso paini kuitenkin omasta mielestä vielä aivan liikaa alihankintamessutasolla. Puhuttiin verkostoitumisesta, käyntikorteista ja kohtaamisista. Hirveän tärkeitä myynnin elementtejä toki, mutta mikseivät suomalaiset voisi olla myös digitaalisen myynnin edelläkävijöitä?

Voittajia ovat kuitenkin viime kädessä ne, jotka osaavat löytää, kiinnittää ja kohdata asiakkaansa myös digitaalisessa ympäristössä. Myynnin perinteisen maailman edustajalla ei ole käryäkään mitä mahdollisuuksia sähköisten työkalujen ottaminen oman työn rinnalle rinnalle voisi tuoda.

Kaltaiseni konsultinretkut suoltavat kilpaa blogia ja informaatiota siitä, mitä on social selling, markkinoinnin automaatio, henkilöbrändäys ja sosiaalinen media. Myynnin digitalisoitumisessa ei ole kuitenkaan mitään sen ihmeellisempää. Kohtaamme uusia juttuja, kanavia, tekniikkaa, mutta totutut lainalaisuudet säilyvät silti. Ihminen myy ihmiselle ja vuorovaikutus tapahtuu edelleenkin ihmiseltä ihmiselle. Ja kaikessa tässä merkitsee aitous ja läsnäolo. Tuputtaminen ei toimi, vielä vähemmän näissä kanavissa.

Meidän suomalaisten kehittymiskohtia eivät ainakaan ole sisukkuus, tunnollisuus eikä varsinkaan osaaminen, vaan se on meidän passiivinen vaatimattomuus. Emme uskalla markkinoida itseämme ja kertoa mitä osaamme.

Myynnin digitalisoituessa, vaaditaan työelämältä ja siellä sinkoilevilta yksilöltä aivan uudenlaista osaamista, työkaluja ja asennetta kohdata asiakas.

Sinulla on siis kaksi vaihtoehtoa ratkaista nykyaikaisen asiantuntijatyön vaateet:

Vaihtoehto 1)
Mökötä ja käperry visusti mukavuusalueellesi. Lykkää ryhtymistä ja katsele kun kilpailija kehittyy.

Vaihtoehto 2 )
Aloita ja ole utelias. Tee rohkeasti itse, kokeile, opi ja onnistu.

Jos olet oikeasti kova tekijä, mikset olisi sitä myös digitaalisesti? Itse uskon, että kyllä meillä markkinoitavaa osaamista piisaa.

Perehdy, tee kotiläksyt. Päättämällä että olet hyvä, myös digitaalisesti, olet jo polulla.

ATK on tullut jäädäkseen, vähän suomalaista sisua kehiin. Perkele.

#8myyttiä #8myyttiätyöstä

Submit a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *