12 rautaista faktaa asiantuntijoille Slidesharesta

  1. SlideShare on LinkedInin omistama. Usein tämä aivan olennainen seikka jää huomioimatta. Mieti hetki hiljaa näiden kahden korrelaatiota ja miten se voisi liittyä asiantuntijabrändiisi. 
  2. Palvelun alkuperäinen ajatus oli: “To share knowledge online.” Sittemmin SlideShare on kasvanut maailman suurimmaksi yhteisöksi ammattimaisten materiaalien jakoon ja tiedostoja palvelussa on kaikkiaan 15 miljoonaa.
  3. Presentaatioiden lisäksi nykyään suosittuja ovat myös infografiikka, webinaarit, dokumentit, videot ja PDF:t.
  4. Vuonna 2014 ladattuja tiedostoja oli 4,2 miljoonaa. Kävijöitä kuukaudessa noin 70 miljoonaa. Tässä SlideSharen valitsemat vuoden 2014 parhaat presentaatiot: http://www.slideshare.net/Slideshare/best-of-slideshare-2014. Joo, myönnän, minäkin löydyn sieltä.
  5. SlideShare kuuluu TOP 120 suosituimpien www-sivujen joukkoon koko maailmassa.
  6. Asiantuntijabrändisi kannalta aivan olennainen kanava. Ei mitään kissavideoita, vaan tiukkaa asiaa, ehkä! Tässä kohtaa muistutan vielä uudestaan Linkedin -yhteydestä ja siitä miten materiaali leviää näiden kahden palvelun välillä. 
  7. Erinomainen kahluupaikka ideoiden kalastamiseen. Jos tuntuu siltä, että kone ei käynnisty ja ideat vähissä niin käy inspiraationhakumatkalla SlideSharessa. Pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan.
  8. Googlen rakastama. Kun tuotat relevanttia sisältöä, nouset hakutuloksissa kärkipaikoille. Googlaa vaikka minut, siellä se SlideShare möllöttää ykkösenä.
  9. Visuaalisuus. Ehdottomia trendejä vuodelle 2015 (Lue lisää: Forbes). Visuaalisuuden ja erinomaisen kuvamaailman merkitys kaikessa digitaalisessa markkinoinnissa korostuu vain koko ajan informaatiotulvan kasvaessa. Kun käytät väkevää ja erilaista kuvamaailmaa kuin suuret massat, erotut joukosta. 
  10. Monipuolista sisältömarkkinointiasi. Älä tuota pelkkää kirjasinpursketta ja väitöskirjan verran blogitekstiä. Määrä ei aina korvaa laatua. Voit tukea blogiasi upottamalla sinne joukkoon visuaalisesti vahvan presentaation. Muista myös, että ihmisillä tässä ajassa on kärpäsen kärsivällisyys. Aina kun tuotat sisältöä, ajattele paljonko itse jaksaisit lukea.
  11. Hyvän presentaation rakentaminen opettaa sinua raadollisesti tiivistämään ja löytämään olennaisen sanomastasi. Poliitikot puhuvat pahan paikan tullen nöyhtää ja täytesanoja. Asiakkaasi eivät sitä jaksa kuunnella. Puhuttele mieluummin kuulijoitasi ja hehku ytimekästä asiantuntijuutta. Purista viestisi muutamaan kalvoon ja olet lähellä sitä, mitä sanottavaa sinulla on.
  12. SlideShare hakkaa isoveljensä LinkedInin analytiikassa. SlideShare tarjoaa sekunnilleen kävijäsi työnantajayrityksen, lokaation kaupungin tarkkuudella sekä mitä aihealuetta koskevaa presentaatiota kävijäsi tarkkailee.

SlideShare tarjoaa siis huikean mahdollisuuden sekä nostaa asiatuntijaprofiiliasi, tuottaa arvokasta digitaalista jalanjälkeä että erinomaisia uusmyynnin paikkoja. Mikset hyödyntäisi tätä?

Jos nyt innostuit SlideSharesta, lupaan jeesata alkuun. Tärkeintä on, että aloitat.
Heitä viestillä vaikka Twitterissä mikäli jokin askarruttaa: @j_sjoman.

Muista intohimo. Se välittyy.

Jarkko Sjöman

Keynote Speaker, Author, Personal Branding Coach & Top influencer at Linkedin Slideshare.

Submit a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *